miercuri, 24 noiembrie 2010

Viitorul model Dacia la mini-preţ - 5.000 de euro

Dacia pregateste lansarea unui model auto din clasa mica, cu patru locuri, numit Dacia City, pretul urmând sa nu depaseasca 5.000 de euro, potrivit publicatiei germane AutoBild.


"Ne gândim la un model de 3,5-3,6 metri lungime", a declarat pentru publicatia germana Vincent Carré, global marketing director pentru marca Dacia în cadrul grupului Renault.


Dacia Mini va avea patru locuri si patru usi, urmând sa preia elemente de le modelele Logan si platforma de la a doua generatie a Renault Clio. Partea din fata a masinii va semana cu cea a Sandero, potrivit Auto Build.


Pretul redus al noului model se datoreaza designului. Românii de la Dacia sunt maestri în a refolosi componente pentru noi modele auto, noteaza publicatia germana. Pentru Duster, 57% din piese au fost utilizate si pentru modele anterioare.


"Dacia nu este doar un brand, este o filosofie (...) Are obiectivul de a obtine pe cât posibil costuri mici în fiecare etapa", a afirmat Carre.


Astfel, motorizarea Dacia City nu va fi una revolutionara, urmând sa foloseasca motorul pe benzina de 1,2 litri al Renault Twingo. Totodata, ar putea fi dezvoltata si o varianta pe motorina, se mai spune în materialul publicat de Auto Bild.


Directorul delegat pentru operatiuni al grupului Renault, Patrick Pelata, declara la începutul lunii martie ca gama Dacia ar putea ajunge la zece modele, iar procesul de devoltarea urmatoarei masini a început deja. Pelata nu a exclus productia unui model de clasa mica.


"Noile modele vor avea un design exterior mai modern decât generatiile anterioare si vor fi concepute pentru industrializare în peste zece fabrici", a firmat reprezentantul Renault.


Dacia a lansat pe piata la mijlocul lunii aprilie modelul Duster, primul SUV al constructorului.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu