vineri, 26 noiembrie 2010

SUA: Peste 350 de accidente rutiere, într-o singură noapte

Iarna le da mari batati de cap americanilor din statul Minnesota. Peste 370 de accidente rutiere au avut loc într-o singura noapte, din cauza drumurilor alunecoase. O persoana a murit si câteva zeci au fost ranite. În acelasi timp, Sierra Nevada este acoperita de un strat de zapada de peste o jumatate de metru.

Din cauza frigului, soselele din statul american Minnesota s-au transformat în adevarate patinoare. Peste 370 de accidente rutiere s-au înregistrat  în nopatea de sâmbata spre duminica. Cele mai multe au avut loc în cea mai populata zona urbana din statul Minnesota, regiunea Minneapolis-St. Paul. Sute de masini au fost distruse sau avariate.


Chiar si camioanele care aruncau substante de topire a ghetii au ramas blocate sau au fost implicate în coliziuni. Mai multe drumuri importante au fost închise. Meteorologii avertizeaza ca frigul va continua si zilele urmatoarse.


În regiunea Sierra Nevada o furtuna puternica a lasat în urma un strat de zapada înalt de peste o jumatate de metru. Traficul rutier a fost dat peste cap. La fel si circulatia trenurilor.


Zapada i-a încântat însa pe tineri si pe copii care s-au grabit sa se bata cu bulgari. De asemenea, proprietarii de statiuni turistice din zona îsi freaca mâinile la vederea fulgilor. Zapada le permite sa deschida pârtiile de schi pentru vacanta de Ziua Recunostintei.

Peste 350 de accidente, într-o singura noapte

View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu