duminică, 21 noiembrie 2010

Renault Zoe: Francezii, supăraţi pe numele automobilului electric

Ce au în comun o masina electrica si niste copile care abia au învatat sa mearga? Ei bine, poarta acelasi nume: Renault Zoe. Parintii fetelor au dat în judecata compania franceza pentru ca si-a botezat astfel automobilul electric. Numai ca justitia a dat câstig de cauza firmei Renault.

Renault Zoe. Un automobil electric, cu 0% emisii de carbon, dar cu 100% emisii de scandal. De vina este numele. Pe multi francezi îi cheama Renault. Si si-au botezat fiicele Zoe.


Ei bine, glumele pot fi destul de explicite: "Am sa-ti ating airbag-urile.", "Cum sunt airbag-urile tale?", "Cum e caroseria ta?", "Zoe are cauciucurile lasate.", spune Cedric Renault, tatal lui Zoe Renault.


6.000 de familii au semnat o petitie on-line. Cer schimbarea numelui care risca sa le faca de râs fetele. Câtiva parinti disperati au dat în judecata producatorul de automobile.


“Renault a pledat ca "Zoe" nu este un prenume, ci un substantiv comun. Suntem în situatia în care aceasta aparare a fost acceptata de judecator. Asta nu e o surpriza pentru noi. Vom face apel”, a declarat David Koubbi, avocatul familiilor Renault.


“Nu vrem sa scoatem pe piata o masina pentru care numele este un handicap. Asta este evident, dupa toata tehnologia pe care am folosit-o în aceasta masina”, a spus Carlos Ghosn, CEO Renault.


Dar "Zoe" nu este un nume "cu handicap". Ci cu multa publicitate! Iar constructorul franceznu poate sa fie decât încântat sa scoata la vânzare o masina care a ajuns atât de cunoscuta, chiar si cu doi ani înainte de lansare.


View the original article here


Make $21.00 - $30.00 Profit selling the best ebook available on how to buy and sell cars for profit! Affiliates: Go here: www.buy-and-sell-cars-for-profit.com/affiliates-pr ogram.html


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu