marți, 23 noiembrie 2010

Ziua Mondială a Victimelor Traficului Rutier: 62.000 de români au murit în accidente în ultimii 20 de ani

Victimele accidentelor rutiere produse în România au fost comemorate duminica, de Ziua Mondiala a Victimelor Traficului Rutier. Rudele victimelor spun ca justitia este înceata si ca vinovatii pentru moartea celor dragi scapa nepedepsiti. În ultimii 20 de ani, aproximativ 62.000 de persoane au murit în accidente rutiere. Printre acestia si personalitati.

În noaptea de 24 spre 25 august 2006, regizorul Catalin Nemescu, 27 de ani, si inginerul de sunet Andrei Toncu, 28 de ani, au murit pe loc în urma unui accident produs la podul Eroilor din Capitala. Vinovat de tragedie a fost britanicul Ali Imran, care a trecut pe rosu si a intrat în intersectie cu peste 140 de kilometri pe ora. Bolidul a lovit în plin taxiul. Soferul în vârsta de 24 de ani a murit la scurt timp, în drum spre spital.


Pe 9 martie 2006, cântareata Laura Stoica si logodnicul ei se întorceau de la un concert când o masina a intrat pe contrasens si i-a lovit frontal. Au murit amândoi pe loc, la fel si copilul nenascut al artistei.

În noaptea de 3 spre 4 decembrie 2004, la intersectia dintre bulevardul Dacia si strada Polona. Puscasul marin Chris VanGhoetem, aflat la volanul masinii Ambasadei Statelor Unite nu a acordat prioritate unui taxi care circula regulamentar si a intrat în acesta. În urma impactului, pasagerul din taxi, basistul trupei Compact, Teo Peter, a murit pe loc. Pentru ca avea imunitate diplomatica, VanGothem fost scos din tara de catre autoritatile americane a doua zi dupa accident.

Toatea acestea au fost persoane foarte cunoscute. Dar printre victimele accidentelor se afla si oameni obisnuiti ale caror rude încearca si acum sa gaseasca dreptatea.


„Sunt tatal lui Andrei Marian care a fost în urma cu 5 ani ucis pe o trecere de pietoni din Bucuresti de un nemernic care am aflat ulterior ca lucreaza la SRI”, a declarat Rotaru Marin.


„Sunt mama lui Laura Buiac accidentata pe Sos Kiseleff în 2009 de diplomatul austriac. Înca o mai asteptam. Nu s-a întâmplat nimic de la data aceea”, a spus mama Laurei Buiac.


Oamenii sunt suparati ca lucrurile se misca foarte greu în Justitie si nici la câtiva ani de la accidente, vinovatii nu sunt pedepsiti.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu