sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Mercedes SLK 2012, noi imagini şi detalii oficiale

Mercedes a prezentat noi detalii si fotografii ale viitorului model SLK. Acesta are un acoperis special, care pare iesit direct din filmele SF. Denumit Magic Sky Control, plafonul panoramic electrochromic este conceput pentru a reduce temperatura în cabina. Acesta se “întuneca” în câteva secunde la atingerea unui buton. “Daca structura sticlei este supusa unui voltaj electric, particule din structura se pozitioneaza astfel încât lumina poate trece prin geam. Daca voltajul nu este activat particulele se aseaza la întâmplare. Astfel lumina este blocata partial iar sticla ramâne închisa la culoare”, potrivit unui comunicat al companiei.

Pentru a demonstra posiblitatile acestui design, inginerii au efectuat mai multe teste în Death Valley, un desert din SUA. Plafonul panoramic blocheaza razele UV si infrarosii, ceea ce ajuta la mentinerea unei temperaturi cu pâna la 10 % mai scazute în cabina, fata de un acoperis obisnuit.


În afara acestor detalii, Mercedes a prezentat o serie de fotografii care indica felul în care va arata interiorul viitorului SLK, relateaza www.worldcarfans.com. Cu toate ca este partial acoperit de camuflaj, se poate vedea ca acesta este inspirat din modelul SLS, cu un volan în trei spite si un nou panou cu indicatoare de bord. Cel mai probabil, masina va fi prezentata anul viitor, la Detroit sau Geneva.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu