vineri, 19 noiembrie 2010

Volkswagen va construi 10.000 de maşini electrice pentru piaţa chineză

Cel mai mare constructor european de autovehicule, grupul german Volkswagen, a anuntat ca intentioneaza sa produca si sa vânda 10.000 de masini electrice în China, între 2014 si 2018. Potrivit Bloomberg, VW va produce masina electrica în colaborare cu partenerii locali SAIC Motor si FAW Group.

Producerea autovehiculului va începe peste trei ani, în 2013, informeaza Karl-Thomas Neumann, presedintele VW China. În 2018, Volkswagen va lansa si o masina special proiectata pentru China.


Statul chinez ofera cumparatorilor de masini electrice sau cu propulsie hibrida subventii de pâna la 9.000 de dolari, în încercarea de a limita poluarea si dependenta de petrol.


VW este primul constructor auto strain care a intrat pe piata chineza, în urma cu 30 de ani. În cursul acestui an, compania va începe sa testeze masini electrice în China.


Dar nici concurenta nu se lasa mai prejos. Nissan intentioneaza sa construiasca pâna la 500.000 de masini electrice anual începând cu 2012, iar Daimler si partenerul chinez BYD sunt pregatiti sa lanseze propria masina electrica peste doi ani.


View the original article here


How to Upgrade your car stereo without digging a Big whole in your wallet ten great upgrade tips


Check it out!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu