marți, 30 noiembrie 2010

Românii cumpără maşini de import, iar "în afară" sunt liste de aşteptare pentru Dacii

Industria auto româneasca a crescut în zece luni cât tot anul trecut. Si nici nu ramâne în tara, 90% dintre masini se vând afara, unde s-au facut liste de asteptare. În timp ce românii cumpara modele straine.

Vânzarile de masini au scazut, la noi, cu 22%, în primele zece luni. Românii au cumparat numai 99.000. Cele mai multe în luna octombrie, peste 11.000 de masini. Programul Rabla a tinut vânzarile tot anul. Cele mai vândute marci au fost Dacia, Renault si Skoda.


“Programul Rabla a ajutat foarte mult puterea de cumparare a românilor si decizia lor sa cumpere masini noi”, a declarat Nadia Crisan, reprezentant Ford Romania.


“Multi români aleg un Logan datorita programului Rabla”, a spus Fabrice Cambolive, director comercial la Dacia Renault Nissan. În România, de când cu criza economica se cumpara mai multe masini mici si pe benzina. Peste 68% dintre cele vândute anul acesta sunt modele cu motorizari pe benzina.


“În primul rând datorita pretului de achizitie. Exista o diferenta importanta între motorizarile pe benzina si cele Diesel. Aproximativ 1.000 - 1.500 euro, în functie de model”, a spus Viorel Amzaroiu, director de vânzari Colina Motors. “Spre exemplu noi vindem foarte bine motorizarea de 1.2 litri pe benzina si 75 de cai putere, cu norma de poluare Euro 5, care ofera un excelent compromis cost - consum, plus ca taxa de prima înmatriculare este zero”, a explicat Fabrice Cambolive.


Stam însa bine cu productia si cu exportul. În primele zece luni, în România s-au produs peste 290.000 de masini. Cu 18% mai multe decât în aceeasi perioada a anului trecut. Dintre acestea, 97% au fost fabricate în uzinele Dacia. Fordul a produs la Craiova peste 7.000 de masini, iar uzina Roman Brasov, 34 de camioane. Din totalul productiei de automobile, 90% s-a vândut la export. În Germania si Franta sunt liste de asteptare pentru modelele românesti.


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu