marți, 11 ianuarie 2011

Ford Focus Electric - Date Tehnice si Poze

Ford Focus Electric a fost dezvaluit la editia din acest an a Salonului Consumer Electronics Show (CES) si, conform ovalului albastru, noul hatchback cu zero emisii va deveni disponibil in America de Nord la sfarsitul lui 2011, iar in Europa abia in 2012.

Fiind propulsat de un motor electric, Ford Focus EC are un 'consum echivalent' mai bun decat cel al noului Chevrolet Volt, iar reincarcarea bateriei dureaza intre trei si patru ore folosind o statie de alimentare de 240V, adica cu 50% mai putin decat timpul de reincarcare al modelului Nissan LEAF.

La exterior, Ford Focus Electric vine cu o serie de elemente restilizare si optimizate din punct de vedere al aerodinamicii, plus o priza de alimentare inconjurata de un sistem de iluminare de culoare albastru ce este localizata pe aripa fata stanga.

De asemenea, Ford Focus Electric a primit un set de jante de 17 inch din aliaj usor cu design 15-spoke, iar sub capota, fabricantul auto Nord American ofera un motor electric de 100W conectat la o baterie de 23 kw, astfel totalul de putere generat este de 123 cai putere si un cuplu de 245 Nm.

Pretul noului Ford Focus Electric urmeaza a fi anuntat, iar productia va incepe la uzina Michigan Assembly Plant din Wayne.

Un comentariu: