luni, 6 decembrie 2010

Noua masina Sauber va fi lansata in ianuarie 2011

Formula1 Masina Sauber C30, care va fi utilizata in sezonul de Formula 1 2011, va fi lansata in mod oficial in data de 31 ianuarie 2011, la Valencia, in Spania. Sauber devine astel prima echipa din F 1 care isi anunta in mod oficial data lansarii noului monopost.

C30-ul va fi motorizat de Ferrari si va fi pilotat in 2011 de japonezul Kamui Kobayashi, cel care a obtinut in 2010 32 din cele 42 de puncte ale echipei si de mexicanul debutant Sergio Perez, ocupant al locului doi in ultimul sezon din GP 2. Data de lansare nu este intamplatoare, si nici locul in care se va petrece, deoarece pe 1 februarie va avea loc prima sesiune de teste din pre-sezonul 2011, pe circuitul de la Valencia.

Masina va fi prima a teamului Sauber conceputa sub conducerea directorului tehnic James Key, cel care s-a alaturat echipei elvetiene in 2010, venind de la Force India.


Peter Sauber, proprietarul si fondatorul echipei, s-a declarat optimist in privinta noii masini, asteptarile fiind destul de mari. Sauber s-a referit si la noile dispozitii tehnice ale FIA, spunand ca este un an greu si provocator pentru majoritatea echipelor din F 1, dar ca este increzator in abilitatile lui James Key de a construi o masina rapida si fiabila.

Adrian Diaconescu


Sursa: Formula 1.com Cuvinte cheie: Sauber | Peter Sauber | Formula 1 | Kamui Kobayashi | Sergio Perez |


View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu