sâmbătă, 11 decembrie 2010

Nissan Leaf, masina anului 2011 in Europa

Nissan Leaf, masina anului 2011 in Europa

Nissan Leaf, primul model electric al celor de la Nissan, si-a adjudecat titlul European Car of the Year 2011. Titlul modelului japonez subliniaza inca o data faptul ca modelele ecologice castiga teren atat pe piata, cat si in preferintele juriilor de specialitate. Dacia Duster, singurul SUV care a intrat in finala COTY 2011, a fost la final ultimul intre cei sapte finalisti.


Leaf a adunat 257 de puncte, reusind sa-si adjudece locul intai dupa o bataie umar la umar cu Alfa Romeo Giulietta. Modelul italian a reusit sa se claseze pe pozitia a doua in clasament, cu 248 de puncte. De altfel, finalul a fost unul extrem de strans, al treilea model clasat pe podium - Opel Meriva - adunand cu doar patru puncte mai putin decat Giulietta.


In afara podiumului s-au clasat Ford C-Max (224 de puncte), Citroen C3/DS3 (175 de puncte) si Volvo S60/V60, cu 145 de puncte. Dacia Duster se multumeste cu singura calificare in finala din istoria marcii de la Mioveni, clasandu-se pe pozitia a saptea, cu 132 de puncte.

Sursa: automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu