vineri, 10 decembrie 2010

Lancia Stratos, detalii complete

Noutati-Auto Departamentul PR din spatele Noului Stratos continua sa dezvaluie, cu incetinitorul, diferite informatii referitoare la noul supercar desenat de Pinifarina. De aceasta data, ei au dat publicitatii o lista completa de date si detalii tehnice, inclusiv referitoare la perfomante.

Bazat pe platforma lui Ferrari F430 Scuderia, remake-ul Stratos dezvaluie adevarate surprize. Masoara 4,1 m lungime, iar greutatea sa este de numai 1.247 kilograme, distribuita in proportie de 44% pe puntea fata, si 56% pe cea spate. Raportul putere/greutate este de 2,3 kg/CP, multumita motrului V8 de 4,3 litri, care ofera 540 CP si un cuplu motor de 500 Nm. Si asta inseamna cu 30 de cai putere mai mult decat motorizarea standard al Calutului Cabrat care-i sta la baza.


Noul Stratos are roti de 19", din aliaj usor, cu anvelope 265/30 pentru rotile fata, si 315/30 pentru cele din spate, purtand marca Dunlop Maxx.
Franarea este asigurata de o alta marca de prestigiu, Brembo, pe niste discuri de 398 mm pe fata, si 350 mm pentru spate.


Echipa de teste de la Pinifarina n-a fost in stare sa determine cu exactitate performantele masinii, datorita vremii necorespunzatoare, asa ca datele obtinute pot fi considferate ca fiind doar preliminare. Dar chiar si asa, sunt uimitoare.
Sprintul de la 0 la 100 km/h se cifreaza in jurul a 3,3 secunde, si mai departe, Stratos poate atinge 200 km/h intr-un, la fel de impresionant, interval de 9,7 secunde.
Inginerii au insa de gand sa inlocuiasca axul spate al masinii, in ideea reducerii vitezei maxime la 274 km/h, insa aceasta modificare va imbunatati, daca mai era nevoie, perfomantele acceleratiei.


Pentru o imagine mai buna, si pentru a vizualiza datele complete, va invitam sa aruncati o privire in galeria foto alaturata, dar si asupra mini clipului video, de mai jos.



                                                                View the original article here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu