sâmbătă, 11 decembrie 2010

Audi A6 L electric, lansat experimental

Audi a incheiat un parteneriat cu Universitatea Tongji din Shanghai, China, moment pecetuit prin lansarea unui Audi A6 L (cu ampatament marit – n.r.) electric, experimental, a anuntat producatorul auto german.
“Marca Audi este prezenta pe piata chineza de 22 de ani, avand un succes notabil. China este un important jucator in materie de solutii electrice de mobilitate si de aceea investim aici, in Audi Tongji Joint Lab, in cercetare si in educatie”, a declarat directorul general executiv (CEO) al Audi, Rupert Stadler, intr-un comunicat de presa.
Audi nu da mai multe informatii despre modelul A6 L electric.
Compania a optat, probabil, pentru versiunea cu ampatament marit a A6 pentru a avea mai mult spatiu pentru baterii si pentru a obtine o autonomie cat mai buna.
Universitatea Tongji are 4.200 de profesori si 22 departamente de cercetare, iar circa 59.000 de studenti vor sa intre aici sa studieze.
Un studiu realizat de firma de cercetare independenta J.D. Power arata ca, in 2020, in Europa vor fi vandute 742.000 de masini electrice, in China circa 332.000 unitati, iar in SUA si Japonia cate aproximativ 100.000 de astfel de masini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu